Vores ukendte Danmark

Historien om våbenhulen ved Rydhave Slot genoplivet i DR tv program hvor Mette Elmholt kort fortæller om hulen og sin far.

”I hvert et hjørne af Danmark findes et hav af ukendte, overraskende og spændende historier. Historier, der aldrig er kommet med i historiebøgerne, men som stadig kan lære os en masse nyt om vores folk og vores land.
Derfor tager Sisse Fisker og Mark Stokholm gennem hele sommeren ud i landets mange egne for at jagte de ukendte historier, som kan bidrage til at gøre danmarkshistorien lidt større og meget mere farverig.
Midt- og Vestjylland under 2. verdenskrig:
Det er med livet som indsats, når modstandsfolkene står klar til hurtigt at skjule de våben, der i krigsårene bliver kastet ned over de midt- og vestjyske heder. Britiske Royal Air Force og modstandsbevægelsen har et tæt - og farligt - samarbejde i området og mange lokale sætter livet på spil for et frit Danmark. Manglen på varer resulterer i en øget - og måske barbarisk - opfindsomhed; i hvert fald begynder egnens katte at forsvinde... Tyskerhadet er på sit højeste, da 200.000 tyske flygtninge kommer til Danmark i krigens sidste måneder. Men i Midt- og Vestjylland bliver der udvist medmenneskelighed fra uventet kant...”

Panelet består af Sanne Søndergaard, Sigurd Barrett og Michael Hviid fra HHCH.

Er man nysgerrige og vil vide mere kan man læse om våbenhulen her på vores hjemmeside, eller eventuelt kontakt os for flere informationer eller rundvisning.

Del siden